Close search

Бисквитена торта с шоколад, маскарпоне и плодове

5.0
от общо 126 глас
Време: 12 ч. и 35 мин.
Ниво: средно
Порции: 10

Бисквитена торта с шоколад, маскарпоне и плодове photo-credit Бисквитена торта с шоколад, маскарпоне и плодове

Начин на приготвяне

  1. Приготвяме крема като в купа рабъркваме добре всички продукти без прясното мялко, нес кафето, бисквитите и шоколада. Разделяме го на две равни части, като в едната добавяме и разбъркваме шоколада до хомогенна смес. 
  2. Затопляме прясното мляко заедно с нес кафето и започваме да топим бисквитките, като ги подреждаме на дъното на тава.  
  3. След като наредим 1 ред бисквитки, изсипваме и разпределяме шоколадовия крем. 
  4. Следва отново ред с бисквитки. След това изсипваме и разпределяме белия крем. 
  5. Украсяваме с натрошени бисквитки (ако са ни останали), по желание добавяме и шоколадови стърготини. Оставяме в хладилник за 12 часа да се "стегне". 
  6. Преди сервиране гарнираме с нарязани пресни ягоди.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK