Close search

Кренвиршки "усмивки"

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Кренвиршки "усмивки" photo-credit Вкусни и сочни кренвиршки "усмивки"

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Замесваме маята с 200 мл от водата, захарта, щипка сол и няколко лъжици брашно. Оставяме да втаса.
  2. След като втаса, правим кладенче от брашното. Слагаме маята, киселото мляко, разбъркано със содата, солта, водата и яйцата, като на две от тях отделяме жълтъците за намазване. 
  3. Замесваме тесто и го оставяме да втаса.
  4. След това правим малки топки, разточваме ги и ги режем по дължина на 5 места.
  5. Мажем ги с лютеница, настъргваме кашкавала, след това слагаме кренвирша и увиваме, като оставяме една част непокрита.
  6. Намазваме ги отгоре с жълтъците.
  7. Печем в умерена фурна. 
  8. След като ги извадим, с горчица и клечка за зъби правим по две точици за очи и усмивка.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK