Close search

Кюфтенца с пресен лук

5.0
от общо 127 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Кюфтенца с пресен лук photo-credit Апетитни кюфтенца с пресен лук

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с нарязания пресен лук и магданоз.
  2. След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим  и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
  3. От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат леко.  
  4. Нагряваме скарата предварително и я намазваме леко с мазнина.  
  5. При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме. 
  6. Поднасяме топли със свежа салата и пържени картофки.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK