Close search

Кюфтета на скара

3.9
от общо 132 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Кюфтета на скара photo-credit Сочни кюфтенца на скара с пресен магданоз

Продукти

100 г съдържат:

  • 250 калории
  • 19 г мазнини
  • 20 г протеини

Начин на приготвяне

  1. Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания лук и магданоз.
  2. След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим  и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
  3. От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат добре. 
  4. Нагряваме скарата предварително и я намазваме леко с мазнина. 
  5. При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме.
  6. Поднасяме топли с лютеница или кьопоолу.

1 Коментар

  1. Small
    IvayloNetsov

    Препоръчвам да добавите и малко настърган кашкавал към каймата :) Става страхотно.

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK