Close search

Кюфтета от червена леща

5.0
от общо 126 глас
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Кюфтета от червена леща photo-credit Апетитни кюфтета от червена леща

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме червената леща в четирите чаши вода. (Червената леща се вари за по-кратко време от зелената. Когато е готова, започва да става на каша). 
  2. Сваляме лещата от котлона и прибавяме дребния булгур. Разбъркваме добре и слагаме капака на тенджерата. Оставяме така за 30 минути, за да набъбне булгурът.
  3. През това време нарязваме лука на ситно и го задушваме в олиото. Към готовата смес от лещата и булгура добавяме задушения лук, пиперковото пюре, червения пипер, кимиона и сол на вкус. Омесваме всичко с ръце, до получаване на гладка смес.
  4. Почистваме и нарязваме на ситно магданоза и зеления лук, и ги прибавяме към сместа.
  5. Оформяме продълговати кюфтенца и ги поднасяме с лимон и свежа салата.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK