Кюфтета от червена леща
Продукти
- 1 ч.л. кимион
- 1 връзка зелен лук
- 1 ч.л. червен пипер , лют
- 1 връзка магданоз
- сол
- 1 лимон
- 1 с.л. пиперково пюре или лютеница
- 3 с.л. олио
- 2 ч.ч. червена леща
- 1 глава лук
- 4 ч.ч. вода
- 1 ч.ч. булгур , дребен
Начин на приготвяне
- Сваряваме червената леща в четирите чаши вода. (Червената леща се вари за по-кратко време от зелената. Когато е готова, започва да става на каша).
- Сваляме лещата от котлона и прибавяме дребния булгур. Разбъркваме добре и слагаме капака на тенджерата. Оставяме така за 30 минути, за да набъбне булгурът.
- През това време нарязваме лука на ситно и го задушваме в олиото. Към готовата смес от лещата и булгура добавяме задушения лук, пиперковото пюре, червения пипер, кимиона и сол на вкус. Омесваме всичко с ръце, до получаване на гладка смес.
- Почистваме и нарязваме на ситно магданоза и зеления лук, и ги прибавяме към сместа.
- Оформяме продълговати кюфтенца и ги поднасяме с лимон и свежа салата.
1 Коментар
W W W. E k i p i 365. C OM - РЕАЛ - БАРСА - МИЛАН - ЮВЕ - МЮ - МС - АРСЕНАЛ - ПСЖ и мн други