Close search

Лаврак в сол с паеля с морски дарове

5.0
от общо 126 глас
Време: 70 мин.
Ниво: професионално
Порции: 2

Лаврак в сол с паеля с морски дарове photo-credit Лаврак в сол с паеля с морски дарове

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, изчистваме и подсушаваме лаврака. Сваряваме ориза в подсолена вода. 
  2. В тавичка слагаме лаврака и заравяме с морската сол. Печем във фурна на 200 градуса за 25 минути. 
  3. В дълбок тиган запържваме в половината масло бялата част от лука заедно с пилешкото филе, скаридите, мидите и октопода. Фламбираме с перното и слагаме сварения ориз. Добавяме зеления фасул и готвим от 3 до 5 минути. Накрая добавяме остатъка от маслото, куркумата, зелената част от лука и магданоза. 
  4. Готвим още 2-3 минути до постигане на кремообразна консистенция на ориза. 
  5. Разравяме рибата от солта и обезкостяваме. В голяма чиния подреждаме филетата. Встрани от рибата поставяме паелята.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK