Close search

Лазаня с аспержи

4.5
от общо 127 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 6

Лазаня с аспержи photo-credit Сочна лазаня с аспержи

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сварете корите за лазанята във вряща подсолена вода, в която сте добавили и 1 ч.л. зехтин. Отцедете корите. През това време в кухненски робот или блендер добавете сушените домати и босилека. Пуснете уреда, докато съставките се смесят. 
  2. Прехвърлете в малка купа и разбъркайте с ½ чаша пармезан. Осатвете настрана. 
  3. В  голям тиган запържете нарязания бекон панчета, докато стане хрупкав. Извадете от тигана и добавете зехтин, нарязания на кубчета лук и накълцания чесън. Гответе около 4 минути. Добавете предварително почистените и нарязани на парчета аспержи и гответе около 4 минути, докато омекнат. 
  4. Прехвърлете сместа в голяма купа. Добавете рикотата, сол, черен пипер на вкус и разбъркайте. Загрейте фурната на 180 градуса. 
  5. В тава за печене поставяете две кори за лазаня и поръсете малко от сместа със сушени домати. Поставете няколко кори за лазаня и отгоре сипете половината от сместа с аспержи. След това добавете малко моцарела и малко от останалата 3/4 чаша пармезан. Продължете по същия начин с още един слой. Накрая завършете с трети слой кори лазаня, а отгоре поръсете с моцарела и пармезан. Най-отгоре поставете парченца масло. 
  6. Печете около 30-35 минути.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK