Kulinaria.bg

fpi-banner
fpi-banner

Лазаня с кайма и сос "Бешамел"

4.6
от общо 9 гласа
Време: 45
Ниво: лесно
Видяна: 21350
Лазаня с кайма и сос "Бешамел" photo-credit Традиционен и страхотен вкус от чудесното съчетание на лазаня с кайма и сос "Бешамел"

Продукти

  • черен пипер на вкус
  • 200 г кашкавал настърган
  • 250 г домати от консерва, смлени
  • 1 глава лук
  • 300 г кайма
  • 250 г готови кори за лазаня (1 пакет)
  • сол на вкус
  • За соса Бешамел:
  • 5 с.л. олио
  • 5 с.л. брашно
  • 600 мл. прясно мляко

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме лука на ситно и заедно със соса от доматите го задушаваме леко. Добавяме каймата и разбъркваме хубаво, подправяме със сол и черен пипер на вкус, и оставяме да се сгъсти.
  2. В друг съд приготвяме сосът "Бешамел" слагаме олиото да се сгорещи и в него запържваме брашното до зачервяване, и добавяме млякото като бъркаме непрекъснато (за да не стане на бучки). Бъркаме сосът докато се сгъсти и стане хомогенен, подправяме го с малко сол и черен пипер на вкус, и го сваляме от огъня.
  3. Корите приготвяме според указанията на опаковката. Редим ги в тава, като започваме с ред кори, отгоре от доматения сос с каймата, върху него сос "Бешамел" и така до приключване на продуктите, като завършваме с кори, покрити само със сос  "Бешамел". Поръсваме обилно с настъргания кашкавал и печем  в предварително загрята, на 180 градуса фурна, около 30-40 минути.
Още от : паста


0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook