Close search

Лазаня с пене

5.0
от общо 127 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Лазаня с пене photo-credit Сочна лазаня с пене, кайма и сос "Бешамел"

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме лука на ситно и заедно със соса от доматите го задушаваме леко. Добавяме каймата и разбъркваме хубаво, подправяме със сол и черен пипер на вкус, и оставяме да се сгъсти.
  2. В друг съд приготвяме сосът "Бешамел" - слагаме олиото да се сгорещи и в него запържваме брашното до зачервяване, и добавяме млякото, като бъркаме непрекъснато (за да не стане на бучки). Бъркаме сосът, докато се сгъсти и стане хомогенен, подправяме го с малко сол и черен пипер на вкус, и го сваляме от огъня.
  3. Пенето сваряваме до полуготовност и смесваме с каймата. Разбъркваме добре и постваяме в тава, "подравняваме" макаронената смес и отгоре покриваме със соса "Бешамел". Поръсваме обилно с настъргания кашкавал и печем  в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-40 минути.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK