Close search

Лазаня с тиквички

5.0
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Лазаня с тиквички photo-credit Отлична за вегетарианска трапеза - вкусна и ароматна лазаня с тиквички и свежи зеленчуци

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Приготвяме корите според указанията на опаковката. След това ги поръсваме с малко мазнина, за да не залепват.
  2. Накълцваме лука и го задушаваме в голям тиган с олио или зехтин. Добавяме ситно нарязаните моркови. Настъргваме тиквичките и чесъна, и след три минути ги прибавяме към лука в тигана.
  3. След като тиквичките омекнат добавяме 2/3 от сиренето и кашкавала, разбъркваме и овкусяваме със сол и черен пипер (по желание може да сложим чубрица и други подправки - на вкус).
  4. Загряваме доматения сос.
  5. В голяма тава започваме да редим лазанята. Започваме от тиквичките, сиренето, доматен сос и лист лазаня. Най-отгоре настъргваме кашкавала и по желание слагаме резенчета домати.
  6. Печем около 20 минути, на 180 градуса.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK