Close search

Мъфини с пухкав крем

3.5
от общо 127 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Мъфини с пухкав крем photo-credit Пухкави мъфини с лек крем

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В дълбока купа смесваме сухите съставки - брашното, бакпулвера, канелата, солта, захарта и ванилията. 
  2. В друга дълбока купа смесваме течните съставки - разбиваме яйцето, към него прибавяме маслото и млякото. 
  3. Изсипваме внимателно сухата смес в течната, като разбъркваме възможно най-малко пъти, не разбиваме с миксер. 
  4. Готовата смес насипваме с лъжица, в предварително намаслени форми за мъфини.
  5. Печем ги в загрята до 200 градуса фурна, около 15-20 минути. 
  6. Междувременно приготвяме крема.
  7. Разбиваме маслото с миксер до побеляване. Добавяме филаделфията и отново разбиваме. 
  8. След това прибавяме пресятата пудра захар, лъжица по лъжица, като разбъркваме добре след всяка. Накрая добавяме прясното мляко и разбиваме отново, до хомогенна смес. 
  9. Готовия крем пълним в пош и шприцоваме върху мъфините, след като са поизстинали около 10 минути. 
  10. По желание, преди сервиране поръсваме с шоколадови пръчици.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK