Маринована сьомга, приготвена на тиган
Продукти
- 1 кг сьомга , за предпочитане котлет
- за маринатата:
- 3 с.л. масло , разтопено (може и зехтин)
- 2 скилидки чесън
- 1 с.л. мед
- 0,5 лимон - сокът и настъргана кора
- 2 с.л. магданоз , ситно нарязан
- 1 с.л. прясна мащерка , ситно нарязана
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Посоляваме добре сьомгата и добавяме черния пипер. Втриваме внимателно.
- В купа смесваме всички продукти за маринатата и ги разбъркваме много добре.
- Мариноваме рибата, увиваме купата с прозрачно фолио и я оставяме да престои за около един час в хладилника.
- След това отстраняваме фолито, подсушаваме рибата от маринатата в малко кухненска хартия и я поставяме в тиган.
- Запичаме сьомгата по около 1 минута на всяка страна при силно загрят тиган и по 2 минути при по-слабо загрят тиган.
Салата от домати, краставици и маслини върху подложка от зелена салатка
Почистваме и измиваме добре зелената салата и разпр...
Зелена салата с чери домати, репички, краставици, радичио и айсберг
Почистваме, измиваме и нарязваме радичиото и накъсв...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook