Close search

Маслено тесто

5.0
от общо 127 гласа
Време: 45 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Маслено тесто photo-credit Маслено тесто

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Смесваме брашното и бакпулвера и ги разбъркваме добре, добавяме маслото, яйцето и ванилията. Почваме да месим. Сместа трябва да стане на трохи.
  2. Продължаваме да месим, докато се получи гладко тесто, като добавяме 1-2 с.л. вода, ако е необходимо.
  3. След като е готово, оформяме топка и я увиваме в найлоново фолио и поставяме в хладилника за около 20 минути.
  4. След това разточваме с точилка тестото върху гладка повърхност.
  5. Правим окръжност и я поставяме в кръгла форма за печене. Тестото трябва да покрие дъното и стените. (Притискаме леко с пръсти). Отгоре надупчваме тестото с вилица.
  6. Покриваме тестото с намаслена хартия за печене. 
  7. Печем в предварително загрята на 190 градуса фурна, около 15 минути, или докато тестото леко покафенее.
Още от : печива

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK