Медени гофрети
Начин на приготвяне
- Разделяме белтъците и жълтиците в две отделни купички.
- В едната купичка разбиваме белтъците с половината захар, докато станат на сняг.
- В другата, разбиваме останалата захар с жълтъците и след побеляването им добавяме разтопеното масло. Продължаваме да бъркаме, докато се получи кремообразна смес, след което малко по-малко добавяме водата.
- Получената смес смесваме с разбитите белтъци, като продължаваме да бъркаме, но на по-ниски обороти.
- Пресяваме брашното заедно с ванилията, и ги добавяме към останалата смес, като отново разбъркваме добре. Добавяме меда и отново разбъркваме много добре. Получената готова смес трябва да е с гъстотата на боза, за да може се разлива свободно по пресата за печене.
- Печем гофретите в силно загрят и леко намазнен гофретник.
- Гарнираме ги с плънка по избор.
Коктейл "El Presidente"
В шейкър слагаме леда и добавяме останалите съставки."Шейкваме" и прецеждаме в охладена коктейлна чаш...
Палачинки с извара
Разбиваме яйцата във висока купа, постепенно прибавяйки млякото и брашното, докато получим гъста каша...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook