Close search

Миди с каперси и сушени домати здравословноApple 5bb3f88576a082e37938c9cb9e3f7006660e3d66b1cada43561ac40e45e9b150

3.0
от общо 127 гласа
Време: 25
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Миди с каперси и сушени домати photo-credit Миди по средиземноморски

Продукти

Начин на приготвяне

1. Задушаваме ситно нарязания лук със зехтин, сол и добавяме малко вода. Добавяме риган и счукания чесън. Когато омекнат добавяме и виното, докато започне сместта да се редуцира.

2. Добавяме мидите, каперсите и нарязаните на парченца сушени домати. Доматите за предпочитане е да са мариновани в зехтин. Намаляваме котлона на слаб огън, като покриваме с капак. Оставяме за около 5-6 минути да се задушават, докато мидите се отворят.

3. Сервираме ястието със соса, като допълнително поливаме мидите със зехтина от сушените домати. Сервираме с бяло вино или розе.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност