Close search

Миди с ориз и бяло вино

4.6
от общо 130 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Миди с ориз и бяло вино photo-credit Миди с ориз и ароматно бяло вино

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме ориза и го прецеждаме. 
  2. В дълбок тиган запържваме в зехтина чесън, слагаме малко риган и поливаме с бялото вино.
  3. Слагаме добре измитите миди и задушаваме под капак около 6-7 минути.
  4. Добавяме ориза и копъра, разбъркваме добре. 

Съвет: 

Вместо копър може да сложим цял стрък девисил в соса за мидите.

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).

Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK