Close search

Миди в собствен сос

4.2
от общо 130 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1

Миди в собствен сос photo-credit Миди в собствен сос

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и почистваме мидите от водорасли.
  2. В подходяща тенджера загряваме зехтина. След като се нагрее, добавяме нарязаните на едри парчета лук и домат.
  3. Запържваме ги леко и добавяме бялото вино. 
  4. След това добавяме лютия пипер, морската сол и портокала.
  5. След това добавяме мидите и разбъркваме внимателно. 
  6. Похлупваме с капак за около 20 минути докато всички миди се отворят напълно и водата от вътрешността им изтече в тенджерата. 
  7. Сервираме в подходяща чиния и заливаме с получения бульон.

*Миди в собствен сос по рецепта на chef Христо Пенчев от предаването "Гладни момичета".

Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK