Close search

Октопод на тиган

5.0
от общо 129 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Октопод на тиган photo-credit Вкусен октопод на тиган

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и измиваме добре октопода. Одираме кожата. 
  2. Сваряваме октопода за около 30-40 минути, в голяма тенджера с вода, с 1 с.л. сода бикарбонат.
  3. След като се свари, отделяме пипалата и ги посоляваме. Приготвяме дресинг с изцедения лимон, зехтин и риган, и ги заливаме.
  4. Загряваме оребрен тиган и го печем около 5-6 минути.
  5. По желание, сервираме с гарнитура от салата с белени розови домати, краставици и козе сирене.

Съвет:

Ястието е подходящо да се консумира с бяло вино и прясно изпечен хляб.

Още от : риба

1 Коментар

  1. Small
    Master Chef

    Може да направите и октопода и без варене, но трябва да е по-малък на размери и леко да се начука с чук за пържоли. За по-чиста кухня :), можете да сложите прозрачно фолио и през него да го начукате. Така става крехко месото..

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK