Close search

Октопод на тиган с яйце

5.0
от общо 126 глас
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Октопод на тиган с яйце photo-credit Вкусен октопод с яйце

Начин на приготвяне

1. Изчистваме октопода и го одираме. Сваряваме октопода в голяма тенджера вода. Когато заври добавяме содата и го варим около 20 минути.

2. Нарязваме пипалата и ги заливаме с дресинг от изцедения 1 лимон, риган и зехтин. Оставяме ги да преседят около 1 час.

3. Загряваме оребрен тиган и ги запичаме за около 10 минути от всички страни.

4. Взимаме плитък съд и завираме вода на котлона. Чукваме вътре яйцата и варим докато се забулят добре.

5. Сервираме яйцето като гарнитура и поръсваме с червения пипер.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK