Close search

Паеля

3.8
от общо 129 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Паеля photo-credit Вкусна испанска паеля

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме морските продукти и ги сваряваме, като внимаваме да не прекалим с варенето на мидите, за да не станат жилави.
  2. След това, в голяма плоска тава загряваме зехтина и в него запържваме лука, боба, чесъна, чушките и моркова, нарязани на ивички.
  3. Измиваме, обелваме и нарязваме домата и добавяме и него. 
  4. След това добавяме ориза, разбъркваме добре, добавяме граха и изсипваме бульона и подправките.
  5. Нареждаме парченцата риба и морски продукти. Важно е първо да варим на силен огън, за да не слепне ориза, след това намаляваме. 
  6. Когато свалим от огъня, по желание, може да я поръсим с малко магданоз, и я завиваме с фолио за няколко минути. 
  7. Преди сервиране, украсяваме с лимон.
Още от : риба

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK