Close search

Палачинкова торта с ягодов крем и шоколадова глазура

5.0
от общо 127 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 8

Палачинкова торта с ягодов крем и шоколадова глазура photo-credit Палачинкова торта с ягодов крем и шоколадова глазура

Продукти

Начин на приготвяне

  1. За палачинките: Разбъркваме яйцата, брашното и прясното мляко до получаването на гъста хомогенна смес. 
  2. Разтапяме маслото и го прибавяме към вече готовата смес за палачинки. 
  3. Запичаме ги на тиган. 
  4. За крема: Пасираме ягодите със захарта и ги прибавяме към маскарпонето. 
  5. Разбъркваме добре до получаването на кремообразна гладка смес. 
  6. За шоколадовата глазура: Затопляме прясното мляко и прибавяме шоколада натрошен на парчета, пудрата захар и маслото. 
  7. Бъркаме до пълното разтопяване на шоколада и леко сгъстяване на глазурата. 
  8. След това оставяме да се охлади и сгъсти леко. 
  9. Редим вече готовите палачинки една върху друга като между всеки ред намазваме с ягодовия крем. 
  10. Накрая заливаме с шоколадовата глазура и оставяме да стегне. 
  11. По желание, може да гарнираме с цели плодове. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK