Close search

Пълнен артишок с мус от сирена

5.0
от общо 126 глас
Време: 55 мин.
Ниво: средно
Порции: 2

Пълнен артишок с мус от сирена photo-credit Пълнен артишок с мус от сирена

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Изчистваме артишока от грубите листа докато не стигнем до сърцевината, изрязваме върха и издълбаваме мъхестата част.
  2. Слагаме го да се вари за 25-30 минути.
  3. Загряваме сметаната на котлон, към нея прибавяме синьото сирене, сиренето бри, бялото вино, карамфила, солта, пипера и оставяме да кипне. Снемаме от котлона и разбъркваме добре.
  4. Вече готовия мус от сирена, пълним в сварения артишок.
  5. Запичаме филетирания бадем на тиган и след това с него гарнираме.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK