Close search

Пълнена пуйка с кайма

5.0
от общо 127 гласа
Време: 310 мин.
Ниво: трудно
Порции: 4

Пълнена пуйка с кайма photo-credit Пълнена пуйка

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Плънката се приготвя, като маслото се разтопява и в него се запържват лукът и беконът. Прибавят се каймата, хлебните трохи, лимоновата кора, подправките и яйцето. Всичко се разбърква добре.
  2. Пуйката се измива, махат се шията и останалите вътрешности, подсушава се отвътре и отвън. Напълва се и се зашива. 
  3. 4.Напълнената и овързана птица се слага на скара в тавичка за печене. Намазва се с масло, а пилешкият бульон се налива в тавата. Пуйката се пече 3 - 3,5 часа на 180 градуса, като често се полива с течността в тавата. Ако сосът изври, се долива още гореща вода или бульон. След изпичане се оставя да постои 15-20 минути и се нарязва.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK