Close search

Пълнено пиле с ориз, чесън и гъби

5.0
от общо 126 глас
Време: 75 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Пълнено пиле с ориз, чесън и гъби photo-credit Пълнено пиле с ориз и гъби

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Пилето се срязва откъм бялото месо и внимателно, с помощта на остър нож, се отделят костите. Оризът се сварява във вода с 1 кубче пилешки бульон. 
  2. В загрято олио се запържват леко нарязаният на филийки чесън и гъбите, смесват се със сварения ориз, подправят се със сол и черен пипер. 
  3. Обезкостеното пиле се овкусява със сол и черен пипер, слага се плънката, захваща се срязаната страна с тънки шишчета или се зашива с памучен конец. 
  4. Намазва се отгоре с червен пипер, поставя се в тавичката върху едро нарязания лук на филийки. 
  5. Добавят се се 100 мл вода. 
  6. Пече се 45 минути на умерена фурна. 
  7. Намазва се с маслото и се оставя още 10 минути във фурната.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK