Close search

Пълнено пиле с ориз, гъби и пилешки дробчета

5.0
от общо 126 глас
Време: 110 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Пълнено пиле с ориз, гъби и пилешки дробчета photo-credit Пълнено пиле с ориз, гъби и пилешки дробчета

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Изчистваме и измиваме добре пилето, посоляваме го и го намазваме обилно с половината масло. В останалото масло запържваме една глава лук, нарязан на кубчета, гъбите, пилешките дробчета и магданоза, нарязани на ситно. 
  2. Добавяме ориза и бялото вино и подправяме със сол и черен пипер. 
  3. С готовата плънка пълним пилето, поръсваме го отгоре с червен пипер, доливаме в тавата 200 мл бульон и го слагаме да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, около час и половина. 
  4. Готовото пиле сервираме топло, но не горещо.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK