Close search

Пълнозърнеста курабия с шоколад и орехи здравословноApple

5.0
от общо 126 глас
Време: 25
Ниво: лесно
Порции: 1

Пълнозърнеста курабия с шоколад и орехи photo-credit Вкусни пълнозърнести курабийки с шоколад и орехи

Начин на приготвяне

1. Маслото, медът, захарта и водата се разтопяват на слаб огън, без да завира сместа.

2. Отстраняваме от котлона и се добавя содата. Сместа се оставя да изстине и след това се добавят сухите съставки. Много е важно сместа да е изстинала, за да не се разтопи шоколадът и да остане на парченца в курабията.

3. Омесваме меко тесто, което се разделя на 13 равни части и се оформят кръгли курабии с диаметър около 10 см. Оформените курабии се пекат за 7-8 мин. на 170 градуса.

4. След като изстинат могат да се полеят с малко шоколад за украса.

1 Коментар

  1. Small
    Kulinaria.bg

    Брашното е 400 гр. Извинете, беше изпуснато.

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK