Close search

Паниран карфиол

5.0
от общо 127 гласа
Време: 30 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Паниран карфиол photo-credit Вкусен паниран карфиол

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и измиваме карфиола.
  2. Слагаме го да се вари цял в посолена вода и с оцета, около 10 минути.
  3. Отцеждаме ги и го накъсваме.
  4. В голяма купа смесваме яйцата, прясното мляко, брашното и малко сол (да се получи гъста смес). 
  5. Потапяме карфиолчетата в сместа, овалваме ги в галета и ги пържим в гореща мазнина до светложълто оцветяване. 
  6. Изваждаме ги и по желание, ги поръсваме със сирене или кашкавал.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK