Close search

Панирани пилешки филенца с горчица

5.0
от общо 126 глас
Време: 25 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Панирани пилешки филенца с горчица photo-credit Пилешки филенца

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Пилето се измива и подсушава. 
  2. Яйцето се разбърква добре с горчицата, солта и черния пипер. 
  3. Пилешките филенца се овалват в брашно, след това се потапят в яйцето. 
  4. Оставя се да престои 5 минути, след което се отцежда от яйцето и се панира в галета. 
  5. В тиган се сипва олио и се сгорещява. 
  6. Пускат се филенцата и се пържат на умерен огън около 3 минути или до златисто-кафява коричка. След което панираните пилешки шницели се обръщат и се пържат още 3-5 минути. 
  7. Филенцата се изваждат и се поставят върху кухненско руло, за да се отцедят от излишната мазнина. 
  8. Поднасят се топли с гарнитура по избор.
Още от : месо

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK