Close search

Паста с бекон и мента

5.0
от общо 126 глас
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Паста с бекон и мента photo-credit Вкусна паста с мащерка, мед и пиле

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Загряваме 4 литра посолена вода в голям съд, който е подходящ за паста.
  2. Докато водата загрява, нарязваме и запържваме бекона в дълбок тиган на средна степен.
  3. Уверяваме се, че месото е изпържено добре и от двете страни. Отстраняваме от тигана и поставяме върху кухненска хартия.
  4. В тигана изсипваме бялото вино и добавяме пилешкия бульон. С дървена лъжица разбъркваме добре.
  5. Бульонът трябва да намалее на половина, затова, ако е нужно, увеличаваме степента на котлона.
  6. Добавяме нарязаната мента, мащерка, мед, сол и сметана. 
  7. Водата в тенджерата вече трябва да е завряла, затова изсипваме пастата.
  8. Когато пастата стане готова, отцеждаме и добавяме соса и бекона.
  9. По желание, преди сервиране гарнираме с малко пармезан, горчица и пресен босилек.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK