Close search

Пай със сирене

5.0
от общо 126 глас
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Пай със сирене photo-credit Вкусен пай със сирене

Начин на приготвяне

  1. Разточваме бутер тестото съвсем леко и го полагаме във форма за пай.
  2. Кипваме виното със сметаната и прибавяме белия пипер,снемаме от огъня.
  3. Разбиваме яйцето и на тънка струя с бъркане, го прибавяме към сметаната.
  4. Нарязваме (начупваме) сирената на средно големи кубчета (парчета) и ги разпределяме върху плънката, заливаме със сметаната.
  5. Печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 15-20 минути.
  6. Нарязваме дивия лук на ситно и доматите на шайби. Пет минути преди да е готов пая, поръсваме с нарязания див лук и отгоре нареждаме шайбите домати, печем още пет минути на същата температура.
  7. Вече готовият пай поръсваме с риган и овкусяваме със зехтин.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK