Close search

Печен свински врат

4.8
от общо 129 гласа
Време: 1 ч. и 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Печен свински врат photo-credit Сочен свински врат на фурна

Продукти

100 г съдържат:

  • 320 калории
  • 26 г мазнини
  • 25 г протеини

Начин на приготвяне

  1. Отстраняваме дебелата жилка на листата и ги разстиламе. Взимаме месото и го намазваме от всички страни с пастата от маслини.
  2. Покриваме месото с тънки парчета бекон и го поставяме върху зелевите листа. Увиваме добре отвсякъде и завръзваме с готварски канап.
  3. Поливаме месото със зехтин и доливаме 1/2 чаена чаша вода. Поставяме стръкчетата розмарин отстрани.
  4. Покриваме с домакинско фолио и печем около 1 час на температура от 200 градуса, след това махаме фолиото и печем още 40 минути.

Съвет: За гарнитура можем да използваме бобена салата.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK