Close search

Печена тиква с мляко

4.7
от общо 137 гласа
Време: 80 мин.
Ниво: лесно
Порции: 10

Печена тиква с мляко photo-credit Вкусна печена тиква с мляко

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме тиквата от семенната част, обелваме я и я нарязваме на парчета с големината по избор. Поставяме ги в подходяща тава, поръсваме ги с 4 с.л. захар и ги покриваме с лист алуминиево фолио и ги запичаме за 20 минути в умерена фурна (160-180 градуса).
  2. През това време разбиваме яйцата с останалата захар, добавяме млякото и ванилията. 
  3. Изваждаме тавата от фурната, заливаме тиквата с млечната смес и я връщаме във фурната за още около 45-50 минути или докато млечният крем стегне. 
  4. Преди сервиране я охлаждаме.
Още от : десерти

2 Коментара

  1. Small
    Петко

    Красота и вкусотия !

  2. Small
    Петко

    Красота и вкусотия !

Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK