Close search

Печени кюфтета

4.8
от общо 129 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Печени кюфтета photo-credit Вкусни печени кюфтенца

Продукти

100 г съдържат:

  • 250 калории
  • 20 г мазнини
  • 15 г протеини
  • 5 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Слагаме каймата в голяма купа и я размесваме с дребно нарязания лук и магданоз.
  2. След това я овкусяваме с подправките - освен черен пипер и кимион може да добавим  и много ситно нарязана люта чушка, 1-2 скилидки чесън, чубрица.
  3. От така получената кайма оформяме кръгли кюфтета, които притискаме между дланите (помага, ако потопим ръцете си във вода), за да се сплескат добре. 
  4. Овалваме кюфтенцата в малко брашно, едно по едно и ги нареждаме в намаслена тава.
  5. При печенето, обръщаме кюфтета без да ги пробождаме.
  6. Поднасяме топли, с гарнитура от свежа салата по избор.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK