Close search

Печени панирани бутчета

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 5

Печени панирани бутчета photo-credit Печени панирани бутчета

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Отделяме белтъците в купа и ги разбиваме на пяна. Разбиваме с тел киселото мляко, добавяме лимонов сок, посоляваме и прибавяме киселото мляко към разбитите белтъци.
  2. В съд смесваме царевичния грис и пшеничното брашно. Поръсваме мащерката, чубрицата и червения пипер. Разбъркваме добре панировката. Посоляваме пилешките бутчета и поръсваме черния пипер.
  3. Овалваме бутчетата в сместа от разбити белтъци и кисело мляко, и след това в сухата панировка, като много добре я втриваме в кълките. Изтръскваме излишната панировка от бутчетата и ги запържваме в сгорещено олио за 1-2 минути. След това ги поставяме в тава, накъсваме маслото върху бутчетата и ги печем във фурна, загрята на 200 градуса, около 30-35 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK