Close search

Печени яйца по провансалски

5.0
от общо 127 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: средно
Порции: 3

Печени яйца по провансалски photo-credit Печени яйца по провансалски

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Нарязваме доматите на ситно. С половината масло намазваме топлоустойчиви купички или гювечета. Загряваме останалото и лагаме лука в него да се зачерви на умерен огън.
  2. Добавяме доматите и ригана. Посоляваме на вкус и оставяме да поврат около 10 минути, като разбъркваме от време на време.
  3. Смесваме доматения сос със сметаната и го разпределяме в купичките. Върху него чукваме по 2 кокоши или по 3 пъдпъдъчи яйца и поръсваме с магданоза и босилека, разбъркани с грюера. Запичаме за 15 минути във фурна, загрята на 180 градуса.
Още от : предястия

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK