Close search

Печено пиле с чубрица и магданоз

4.5
от общо 127 гласа
Време: 70 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Печено пиле с чубрица и магданоз photo-credit Сочно печено пиле с чубрица и магданоз

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сока от половин лимон, чубрицата, сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
  2. Нарязваме другата половина от лимона на кубчета и го слагаме в кухината на пилето. 
  3. Поставяме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути. След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40-50 минути. 
  4. Преди сервиране, гарнираме с магданоза.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK