Close search

Печено пиле с розмарин върху подложка от зеленчуци

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Печено пиле с розмарин върху подложка от зеленчуци photo-credit Сочно печено пиле с розмарин върху подложка от зеленчуци

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме и подсушаваме пилето. Натриваме го отвътре и отвън със сол, черен и червен пипер. Намазваме го добре с маслото.
  2. Добавяме розмарина. 
  3. Слагаме пилето в тавичка и го печем на 220 градуса, около 10 минути. 
  4. През това време нарязваме картофите, морковите и чушките, и ги запържваме леко в мазнина - колкото да придобият лека коричка, но да не са напълно готови. Поставяме зеленчуците в тавата, около пилето. Посоляваме ги леко и добавяме около 1 ч.ч. вода. 
  5. Намаляваме фурната на 180 градуса и печем още около 40 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност