Close search

Печено пиле върху подложка от зелена салата

5.0
от общо 126 глас
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Печено пиле върху подложка от зелена салата photo-credit Вкусно печено пиле върху подложка от зелена салата

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, изсушаваме и намазваме пилето с маслото.
  2. След това втриваме подправките хубаво по цялото пиле.
  3. Поставяме го в тавичка, заливаме го с бирата и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 50 минути.
  4. През това време приготвяме подложката: Измиваме зелената салатка и доматите.
  5. Върху дъска или голяма купа разстиламе листата зелена салата.
  6. Нарязваме доматите и ги поставяме върху зелената салатка.
  7. Добавяме зехитина и лимоновия сок.
  8. След като извадим пилето от фурната го поставяме върху салатата и сервираме. 

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK