Close search

Пене с доматен сос и пармезан

4.5
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: средно
Порции: 1

Пене с доматен сос и пармезан photo-credit Пене с доматен сос и пармезан

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме пенето във врящата посолена вода, според указанието на опаковката. Отцеждаме добре.
  2. Задушаваме лука и морковите в зехтина.
  3. Прибавяме чесъна и запържваме добре.
  4. Добавяме доматеното пюре, виното и бульона.
  5. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
  6. Варим до кремообразен сос. Разбъркваме внимателно.
  7. Заливаме пенето със соса. Разбъркваме добре и преди сервиране посърваме с пармезана. По желание може да гарнираме с малко босилек.
Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK