Close search

Пиле с бяло вино

5.0
от общо 129 гласа
Време: 50 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Пиле с бяло вино photo-credit Ароматно пиле с бяло вино

Продукти

100 г съдържат:

  • 200 калории
  • 9 г мазнини
  • 20 г протеини

Начин на приготвяне

  1. Смесваме брашното, солта, черния пипер и естрагона. В сместа овалваме месото. 
  2. В тиган загряваме част от мазнината и добавяме нарязаните гъби и лук. Задушаваме 15-20 минути, докато се изпари течността. Изваждаме ги на топло. В същия тиган изсипваме останалата мазнина и запържваме месото от двете страни, докато стане златисто. Отделяме го в друг съд. 
  3. Наливаме в тиган бульона, добавяме бялото вино и гъбено-лучената смес. Задушаваме 1-2 минути.
  4. Поливаме пилешките филета със соса. 
  5. Сервираме веднага.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK