Close search

Пилешки гърди с прошуто, пармезан и бадеми върху чътни от ябълки

5.0
от общо 126 глас
Време: 55 мин.
Ниво: професионално
Порции: 1

Пилешки гърди с прошуто, пармезан и бадеми върху чътни от ябълки photo-credit Пилешки гърди с прошуто, пармезан и бадеми върху чътни от ябълки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Сгответе пилешкото в умерено нагрят тиган с малко мазнина за по 3-4 минути от всяка старна.
  2. Поръсете пилешкото с половината от бадемите с пармезан и го завийте в два листа прошуто. 
  3. Загрейте фурната до 200 градуса и запечете за 5 минути 
  4. Поръсете с останалия бадемов пармезан и допечете до златисто.
  5. Измийте и обелете моркова, ябълката и крушата и ги изчистете от семки.
  6. Нарежете ябълката, крушата, моркова, джинджифилът и селарито на ситни кубчета.
  7. Смесете всички продукти и гответе на слаба температура около 30 минути. 
  8. Меда, маслото и сока от зелен лимон, затоплете в тиган. 
  9. След като заврат, отстранете от котлона и прибавете сметаната. Разбъркайте соса и отново затоплете, за да се сгъсти.
  10. В подходяща чиния оформете чътни от ябълка, круша и морков, пилешките гърди и залейте със соса. 
  11. За декорация използвайте листа от мента и селари.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK