Close search

Пилешки шишчета с лук и чушки

5.0
от общо 126 глас
Време: 12 ч. и 30 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Пилешки шишчета с лук и чушки photo-credit Сочни пилешки шишчета с лук и чушки

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Босилекът и магданозът се измиват, подсушават и накълцват на дребно. Чесънът се пресова. 
  2. В купа се разбъркват босилекът, магданозът и останалите продукти за маринатата. 
  3. Добавя се месото, нарязано на кубчета. 
  4. Всичко се разбърква, след което купата се покрива. 
  5. Оставя се в хладилник да престои 8-12 часа. 
  6. Дървените шишчета се накисват в студена вода 30 минути преди печенето. 
  7. Лукът и чушките се нарязват на средни парчета, след което се поставят в купа и се поливат със зехтин. 
  8. Разбъркват се и се нанизват на шишчета, като се редуват с месото. 
  9. Маринованите пилешки шишчета се пекат на скара до готовност, като се обръщат редовно. 
  10. Сервират се с гарнитура от пържени картофки и свежа салата по избор.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK