Понички
Продукти
- 2 с.л. портокалов сок
- 10 г кора от портокал настъргана
- 60 мл. олио
- 240 мл. прясно мляко
- 3 яйца леко разбити
- 1 ч.л. сол
- 4 ч.л. бакпулвер
- 200 г захар
- 600 г брашно
- захар пудра или кристална захар, за поръсване
- олио за пържене
Начин на приготвяне
- В голяма купа смесваме сухите съставки.
- Отделно, в друга купа разбъркваме течните продукти.
- Смесваме всичко и разбъркваме до получаването на много меко, лепкаво тесто.
- Покриваме купата с прозрачно фолио "Fino" и охлаждаме за поне около час.
- Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на кора с дебелина 1 см.
- С помощта на набрашнена чаша с диаметър 6 см. изрязваме поничките, като в средата правим дупка.
- Пържим поничките в сгорещена мазнина, до златисто и от двете страни.
- Поставяме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Поднасяме ги поръсени с пудра или захар на кристали.
Шоколадов мус
Разбъркваме с тел жълтъците, захарта, какаото и кафето и ги поставяме върху тенджера с вряща вода на ...
Миди с ориз и бяло вино
Сваряваме ориза и го прецеждаме. В дълбок тиган запържваме в зехтина чесън, слагаме малко риган и пол...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook