Close search

Понички

5.0
от общо 132 гласа
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 20

Понички photo-credit Сочни понички със захар

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В голяма купа смесваме сухите съставки.
  2. Отделно, в друга купа разбъркваме течните продукти.
  3. Смесваме всичко и разбъркваме до получаването на много меко, лепкаво тесто.
  4. Покриваме купата с прозрачно фолио "Fino" и охлаждаме за поне около час.
  5. Върху набрашнена повърхност разточваме тестото на кора с дебелина 1 см.
  6. С помощта на набрашнена чаша с диаметър 6 см. изрязваме поничките, като в средата правим дупка.
  7. Пържим поничките в сгорещена мазнина, до златисто и от двете страни.
  8. Поставяме ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
  9. Поднасяме ги поръсени с пудра или захар на кристали.
Още от : десерти

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK