Close search

Прасковен пай

4.4
от общо 130 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Прасковен пай photo-credit Вкусен пай с праскови

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Пресяваме брашното в дълбока купа и го смесваме със сухите продукти. Добавяме леко разтопеното масло.
  2. След като омесим тестото, го увиваме във стреч фолио и го слагаме в хладилиника за около 45 минути.
  3. Разстиламе тестото във форма за пай и го печем на 180 градуса, около 20 минути.
  4. Разбиваме яйцата, сметаната, млякото и захарта на водна баня, около 10 минути - докато започне да се сгъстява. По желание, може да добавим нарязани на дребно обелени праскови.
  5. Изсипваме плънка върху изстиналото тесто и украсяваме с обелените и нарязан праскови. 
  6. Печем около 25-30 минути.

Съвет: 

При сервиране, може да гарнираме с топка сладолед.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK