Close search

Празнична пита

4.7
от общо 128 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: средно
Порции: 10

Празнична пита photo-credit Празнична пита със сусам

Продукти

Начин на приготвяне

  1. В голяма купичка начупваме кубчето мая. Добавяме захарта, топлата вода и 1-2 лъжици брашно. Оставяме да втаса, докато стигне ръба на съда.
  2. Пресяваме брашното и добавяме всичките продукти. Замесваме меко тесто, като го бием няколко минути в масата.
  3. Разделяме тестото на 4 топки, а всяка от тях разточваме в кръг. Налагаме четирите разточени кори, като между тях намазваме с масло, без да слагаме върху последната.
  4. Нарязваме цялата кора на 16 части и завиваме всяко от парчетата като фунийка, но с равна основа.
  5. Намазваме с масло тавичка с диаметър 30 см. и ги нареждаме срещуположно. Оставаме да втаса, докато не достигне ръба на тавата. Намазваме с жълтък, разбит с олио и поръсваме със сусам. Печем на 180 градуса, около 30-40 минути.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK