Close search

Пудинг от сушени сини сливи и сушени кайсии здравословноApple

3.4
от общо 130 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6

Пудинг от сушени сини сливи и сушени кайсии photo-credit Пудинг от сушени сини сливи и сушени кайсии

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Слагаме нарязаните на кубчета сливи и кайсии да се накиснат в рома.
  2. Махаме кората на козунака и го нарязваме на парченца. Разбиваме яйцата на омлет. В дълбока купа смесваме парчетата козунак, разбитите яйца, млякото, 3 с.л. захар, ваниловата захар и накиснатите плодове с рома. Смесваме добре с бъркане.
  3. Сместа печем на водна баня (като крем карамел) в малка тавичка, в предварително загрята на 180 градуса фурна. Проверяваме дали се е изпекъл с нож (около 45-50 минути), който трябва да излезе чист, при пробождане на пудинга.
  4. Докато пудингът се пече, приготвяме соса от малини, като смелим малините с миксер и добавим към тях сока от лимона и останалите 3 с.л. захар. Прецеждаме и оставяме в хладилника да се изстуди.
  5. Сервираме пудинга студен, полят със соса от малини.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK