Close search

Равиоли Болонезе ала Джейми Оливър

5.0
от общо 126 глас
Време: 90 мин.
Ниво: лесно
Порции: 6
Сервирай с 11 Червено вино

Равиоли Болонезе ала Джейми Оливър photo-credit Вкусна домашна паста Равиоли Болонезе

Продукти

Начин на приготвяне

1. Разбиваме само жълтъците и брашното, добавяме зехтина и омесваме твърдо тесто. Слагаме го за 1 час в хладилника.

2. Запържваме каймата, добавяме морковите на кубчета, целината, деглазираме с виното, добавяме сол и черен пипер. Добавяме и доматите, намачкваме ги и оставяме да къкри един час на слаб огън. Оставяме да изстине и преседи около 3 часа, за да стегне.

3. Запържваме 2 с.л. зехтин чили, чесън босилек, домати от една консерва, сол и пипер, прецеждаме соса през цедка, за да получим идеално гладък сос.

4. Разточваме тестото на тънка дълга лента, по възможност използваме машина за паста. Слагаме топчета от рагуто през 5 см. Затискаме по дължина с шепа и изкарваме въздуха около всяко топче. Режем равиолите в квадратна форма и ги варим 3 мин. във вода със сол.

5. Сервираме равиолите и ги заливаме със соса и гарнираме с пресен босилек и пармезан.

Още от : паста

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK