Close search

Равиоли с тиква и салвия

5.0
от общо 126 глас
Време: 55
Ниво: средно
Порции: 4

Равиоли с тиква и салвия photo-credit Вкусни равиоли с тиква и салвия

Начин на приготвяне

1. Задушаваме почистената и нарязана на парчета тиква на пара за около 40 мин. Когато изстине, пасираме на пюре. Прехвърляме пюрето в купа. Добавяме яйчен жълтък, пармезана, индийско орехче и морска сол. Разбъркваме добре, добавяйки галета, колкото е необходимо, за да се свържат съставките.

2. За да направим тестото на ръка, правим кладенче от брашното и слагаме солта. Счупваме яйцата в центъра на кладенеца и добавяме зехтина. С помощта на вилица разбъркваме докато яйцата и маслото се смесят, като се уверяваме, че течността не нарушава стените на кладенеца.

3. С помощта на вилица, бъркаме леко винаги в една и съща посока, да се съчетаят брашното с течността. Когато сместта стане много твърда, за да използваме вилица, започваме да използваме и двете си ръце. Добаваме брашно докато поеме, но внимаваме да не стане прекалено твърдо. Почистваме повърхността и оформяме тестото на диск. С помощта на паста машина или набрашнена точилка, разточваме тестото за пастата на 0.5 см дебелина. Нарязваме на ленти и пълним с малка лъжичка, прегъваме и оформяме квадрати с плънка. Запечатваме равиолите.

4. Разтапяме маслото в малък тиган на слаб огън. Добавяме листата салвия и оставяме около 3-4 мин., за да си пуснат аромата. Сваляме от огъня.

5. Слагаме в голяма тенджера около 5 л. вода и оставяме да заври. Добавяме сол и пускаме равиолите. Общото време за готвене трябва да бъде от 3 до 5 минути. С помощта на голяма решетъчна лъжица, изваждаме равиолите с малко от водата, така че те да останат влажни. Прехвърляме в затоплена голяма, плитка купа за сервиране и покриваме купата.

6. Поливаме с разтопеното масло със салвия.  За по-добър вкус, можете да прекарате маслото през цедка. Гарнираме с настърган пармезан и пресни листа салвия и по желание можем да добавим и печени лешници.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK