Close search

Рибена супа с грах

5.0
от общо 127 гласа
Време: 55 мин.
Ниво: средно
Порции: 4

Рибена супа с грах photo-credit Рибена супа с грах

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Измиваме, изчистваме и нарязваме картофите, целината, моркова и лука, и леко ги запържваме. Задушаваме граха за десетина минути. 
  2. В купа разбъркваме олиото, чесъна и лютата чушка. Размачкваме добре, за да се получи каша (отстраняваме люспата на чушката). Прибавяме картофите, граха, целината, моркова и лука. Разбъркваме леко. 
  3. Сваряваме рибата в бульона и я изчистваме от кожата й. Нарязваме я на парчета, овалваме ги в брашното, предварително разбъркано с кърито. След това изсипваме зеленчуковата смес, добавяме доматената паста и разбъркваме леко.
  4. Поставяме във фурната за няколко минути. 
  5. Сервираме топла, по желание гарнирана със стръкче босилек.

Съвет: 

Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро"и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък). 

Още от : супи

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK