Close search

Ризото с шафран и червен лук

5.0
от общо 126 глас
Време: 35 мин.
Ниво: лесно
Порции: 2

Ризото с шафран и червен лук photo-credit Ризото с шафран и лук

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се запържват в зехтина и 20 г от маслото. Когато омекнат се добавя неизмитият ориз и се разбърква.
  2. Деглазира се с виното и се оставя да изври. Постепенно се налива горещия телешки бульон. Бърка се до омекване на ориза.
  3. Шафранът се разтваря в малко от бульона и се оставя да се оцвети.
  4. Когато оризът е готов се дърпа от котлона, добавя се шафрана, връща се на огъня за секунди, колкото да се абсорбира течността, отново се сваля от огъня и тогава се добавя останалото масло. Посолява се и се настъргва пармезана. Бърка се до разтопяването му. Изсипва се в малки купички. 
  5. За гарниране: червения лук се обелва, измива и нарязва. Запича се с малко масло и сол на вкус, и се поставя върху ориза.
Още от : предястия

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Kulinaria.bg използва бисквитки и подобни технологии. Научете повече в нашата Политика относно бисквитките. Вижте подробности. OK